Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konyha

 A konyha bútor

 A konyha kevés kivétellel az otthonunk egyik legfontosabb színtere. A napi étkezéseinket, közös vacsoráinkat, hétvégi nagy ebédjeinket készítjük itt el, emellett nagyobb étkező konyhák esetén itt is étkezünk, amerikai típusú konyha-nappalik esetében pedig az összevont tér társasági elemeit is kiélvezhetjük.

A konyhát mindenki a saját szokásainak megfelelően alakítja ki. A család mérete erősen meghatározza a konyha szükséges méretét. Nagyobb létszámnál több tárolásra, több helyre van szükség a nagyobb ételmennyiség elkészítése miatt. Azonban egy egyedülálló, vagy egy kétszemélyes háztartásban – ahol nem, vagy csak ritkán készítenek meleg ételt - elég lehet egy kicsi egyszerű konyha is.

A konyha elrendezését, méretét és berendezését erősen meghatározzák a főzési szokásaink is. Amennyiben sok félkész dolgot készítünk, kevés melegételt, akkor nem kell sok hely az előkészítésre, amennyiben azonban sokat gyúrunk, aprítunk és a friss saját készítésű ételek rabjai vagyunk, mindenképpen több felületet kell biztosítanunk munkánknak. Természetesen mindezt komolyan meghatározza a lakás alapadottsága, azonban kicsi konyhaméretből is sokat ki lehet hozni gondos tervezéssel és az igényeink folyamatos szem előtt tartásával.